Kişiye Özel Plaket Modelleri ve Fiyatları

Kişiye özel baskı ürünlerinin bir türü olarak yer alan plaket baskıları özel olarak tasarlanır. Günümüzde kişilerin hediye almak istedikleri zaman akıllarında yer edinen hediye alternatifleri arasında bulunan kişiye özel plaketler, insanların diledikleri biçimde yazı, logo, isim gibi detayların eklenmesini sağlar.  

Gönderilmiş olan logo, yazı, görsel belirli bir formatta planlanır ve tasarım hazır olarak bulunduğu sırada sublimasyon mürekkep ve kağıt kullanan yazıcıdan çıktı biçiminde alınır. Plakete konumlandırılacak olan metal levha giyotin yardımı ile belirlenen ebatlarda kesilir ve oluşturulan çıktı metal levha üzerine bant aracılığıyla yapıştırılır. Metal levha bronz rengi, parlak gri veya beyaz ren alternatiflerine sahiptir.

Kişiye Özgü Hediye Seçimi

Sevilen ve değer verilen insanlara hediye alternatifi ararken kişiye özgü tasarlanan yalnızca onda bulunacak özel parçalar oldukça etkili bir izlenim sağlar. Özel olarak yaptırılan plaket üzerinde kişinin ismine yer verilmesi manevi anlamda da büyük bir öneme sahiptir. Alınacak isme özel hediyeler seçerek kişiye özgü hediyeler ile insanlar plakete baktıkları zaman kendi isimlerini görürler ve motivasyon anlamında da oldukça olumlu bir etkiye sahip olurlar. 

Bu anlamda günümüzde kişiye özgü hediye denildiği zaman plaketler oldukça önemli bir konuma sahiptir. Plaketler birbirinden farklı şekillerde, renklerde ve malzemelerde kişilerin beğenisine sunulur. Bu sayede plaket üstünde yer alan pek detayın kişiselleştirilmesi sağlanır.

Plaket Nedir?

Elde edilen bir başarıyı ya da durumu ödüllendirmek amacı ile genelde kırmızı kadife kutu içerisinde takdim edilen ve manevi anlama sahip olmasının yanı sıra üstünde isim, dilek, temenni ve teşekkür yazılarının bulunduğu çeşitli formlarda bulunan levhalara plaket ismi verilir. 

Metal, ahşap, cam gibi malzemelerden birbirinden farklı biçimlerde imal edilen, duvara ya da herhangi bir alana çakılan küçük kabartmalı olan bu levhalar kişiye özel plaket olarak da günümüzde tasarlanabilir. Bunun yanında, ödül alan yapılara, alınan ödülün isminin ve eser sahibinin adının bulunduğu plaketler de takdim edilir. Değer verilen kişilere plaket ile ödül vermek, başarılarından dolayı tebrik ya da takdir etmek için alışılmış olarak tercih edilen yöntemlerden biri de plaket takdim etmektir.
 

Plaket Baskısı Nasıl Yapılır?

Genel itibariyle yazı olan plaketlerde bronz rengi, plaket üzerine fotoğraf baskılarda ise beyaz renk levha sıklıkla kullanılır. Kâğıdın yapıştırıldığı levha press cihazına yerleştirilir. Press cihazı iki yüz elli derecede bir dakika boyunca kağıt ve metal levhayı sıkıştırarak fotoğrafın veya yazıların metal üzerine aktarılmasını gerçekleştirir. 

Levha soğuduktan sonra kadife kaplamalı plaket içerisine yapıştırılır. Kişiye özel hediyelik baskı işlemleri arasında oldukça popüler üretim biçimi olan süblimasyon transfer baskı kişiye özgü hediyelik üretimi ya da promosyon baskı işletmesi için bir süblimasyon yazıcı ve transfer baskı presi ile gerçekleştirilir. Süblimasyon transfer baskı sistemi esasen süblimasyon yazıcıdan süblimasyon transfer kağıdı üstüne bu işlemler için özel olarak kullanılan mürekkepler ile alınan çıktının pek çok işlemden geçmesidir.

Kişiye Özel Plaket Tasarımı

Arzu edilen görsel ya da yazı kişilerin beklentilerine uygun olan ölçülere göre hazırlanır. Devamında ise sublimasyon mürekkepli yazıcıdan insanların talep ettikleri materyali yazıcıdan alınır.

Alınan belge aynı ebattaki metal levha üstüne yapıştırılır. Çıktı yapıştırılmış metal levha, pres cihazına yerleştirilerek 250 derecede bir dakika boyunca preslenir. 

Metal levhanın soğumasının ardından mavi veya kırmızı renkteki kadife kutusunun içerisine konumlandırılır ve kişiye özel olarak hazırlanan plaket ve ödül teslim edilmek üzere siparişe hazır hâle getirilir. Süblimasyon yazıcıdan alınan çıktının ısı presi yardımıyla oluşturulan sıcaklık ve basınç altında buharlaşarak baskı yapılacak yüzeye transfer edilmesi olarak nitelendirilir. Süblimasyon baskı uygulanmakta olan yüzeyde baskının tutunabilmesi için belirli bir polimer yapının bulunması gerekir.

Plaket Baskı Fiyatları

Bir ürünün fiyatına etki eden birden fazla unsur vardır. Bu anlamda ücret belirlenirken, içindeki malzeme bedeli, emek ücreti, işçilik fiyatları, vergi gibi kalemlerin dikkate alınır. Bu açıdan, plaket baskı maliyetleri de belirlenirken bu gibi kriterler göz önüne alınır. Kişiye özgü plaket baskı hazırlanırken metal levha yerine plastik levha tercih edilirse çok daha uygun fiyat çıkar ancak kullanım süresi bakımından daha kısa olduğu görülür. Bunun yanında ekibin deneyimli, cihazların güncel modeller olması plaket maliyetleri konusuna yansır.

Kristal Plaketler

Sublimasyon kristal plaket baskı yapılabilmesi için yazıcıdan düz biçimde çıktı alınması gerekir. Camın şekillendirilmesiyle meydana gelen kristal plaketler ışıltılı ve canlı bir görüntü sunması nedeniyle kristale benzer ve bu görünümüyle kişilerin ilgisini çeken hediyeler olarak insanlara verilir. Camın özel araçlarla kesilerek ortaya çıkarılan bu ürünler her yaştan kişi için tercih edilebilir.  Kristal plaketlerin hazırlanmasında kullanılan camlar oldukça farklı kaplamalar halinde sunulur. 

Bu kaplamalar kumlama, şeffaf, beyaz, altın veya gümüş kaplama biçiminde sıralanabilir. Bu kaplama yöntemleri yardımıyla hediye edilecek olan kristal plaket ürünler dikkat çekici bir yapıda bulunurlar. Kristal plaket ürünleri herhangi bir organizasyon içerisinde görevde bulunan kişileri ödüllendirip motivasyonlarını artırmak amacıyla kullanılabilen bir promosyon çeşididir.

Süblimasyon Baskı Süreci

Camdan imal edilen kristal baskı ödüller üstünde istenen ismin veya sloganın yazılabildiği ürünlerdir. Plaket hazırlanırken bütünüyle kişiye özgü bir biçimde üretilebilirler. Sublimasyon baskı uygulaması planlaması ve hazırlığı için bu sisteme özel olan püskürtmeli yazıcı temin edilir. Bilgisayar yardımıyla hazırlanan görsel yazıcıya aktarılır ve yazıcı püskürtme ile mürekkebi transfer kâğıdına iletir. 

Transfer kâğıdı sublimasyon baskıda yer alan özel materyallerden meydana gelen ve pek çok çeşide sahip olan kâğıttır. Baskı yapılmak istenilen sublimasyon ürün üstüne transfer kâğıdı arasında hiçbir şekilde hava kalmayacak biçimde yerleştirilir. Ürüne uygun sublimasyon baskı makinesine uygun sıcaklık ve basınç ile düzenlenir ve işlem tamamlanır. Yazıcılardan gelerek hazırlanan görsel kâğıttaki baskı ürüne aktarılır.

Süblimasyon Baskıda Gereken Detaylar

Baskı yapılacak ürünlerin sublimasyon için ideal yapıda bulunması gerekir.  Sublimasyon baskı için imal edilen püskürtmeli olarak ifade edilen yazıcı, transfer baskı kağıdı, transfer baskı makinesi, sublimasyon baskıya uygun polyester veya polyester kaplamalı ürün, sublimasyon ürün için gerek duyulduğu takdirde baskı aparatları yardımıyla kişiye özel baskılardan çeşitli ürünler elde edilebilir. Sublimasyon baskıda yer alacak tüm malzemelerin kaliteli olması gerekir. Sublime baskı olarak da bilinen süblimasyon baskı tekniği bir görüntüyü ya da resmi transfer kağıdı aracılığı ile sıcak dereceye bırakarak bir alt zemine aktarma sürecidir. Sublimasyon baskı ısı verilmesiyle boyanın katı halden gaz formuna ulaşmasını sağlar ve böylelikle baskı zeminine yapılan transfer gerçekleşir.

Süblimasyon Baskı Sistemi

Süblimasyon baskı bilgisayardaki herhangi bir çizimi ya da resmi çıktı biçimine getirerek arzu edilen bir zemine uygulanmasını kolaylaştıran bir sistemdir. Süblimasyon baskı makinesi olarak isimlendirilen yazıcılar masaüstü A4 yazıcı, a3 sublimasyon yazıcı ve 3d süblimasyon yazıcı ya da büyük ebatlı tekstil süblime baskı plotter yazıcıları gibi çeşitli baskı cihazları olarak yer alır. Baskı yapılacak zeminde bu mürekkepleri emebilecek özelliğe sahip materyalde üretilmiş, kağıt, metal, plastik, kumaş, cam ve gibi malzemeler olmalıdır. Bir başka deyişle plaket elde etmek için kullanılan tüm malzemeler özel olarak tasarlanır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR