Emredici Levha Nedir?

Emredici Levha Nedir?

Emredici levhalar kırmızı renk tehlike yasak gibi uygulanması zorunlu olan durumları ifade eder. Buradaki amaç iş yerlerinde bulunan kişilerin güvenliğini sağlamaktır. Böylece insanlar acil durumda önlem alabilmek amacıyla emredici levhalar kullanmayı uygun görür. Eğer iş yerine sahipseniz emredici levhalar kullanarak çevredekilerin güvenliğini sağlamak için önemli bir adım atabilirsiniz.

Bilindiği üzere uyarı ve ikaz levhaları yapılması zorunlu olan davranışları içerir. Tehlikeli olduğunu bildiğiniz bir davranışı uygulamamanız için birçok yerde levha görmeniz mümkündür. Bu levhalar çalışma alanına göre değişkenlik gösterdiği için standart kullanılan levhalardan söz etmek pek mümkün değildir. Her türlü iş güvenliği uyarı levhaları bulabilmek için bize ulaşabilirsiniz.

Emredici Levhalar Neye Yarar?

Olası tehlikelerin yol açabileceği işler sırasında gördüğünüz birtakım levhalar çevreyi korumak için kullanılan iş güvenliği levhasıdır. Diyelim ki önünden geçtiğiniz bir alanda inşaatla ilgili bir iş yapılıyor. Bu durumda hem inşaat görevlileri hem de çevredeki insanların sağlığının korunabilmesi açısından çeşitli iş güvenliği levhaları kullanılır. Mesai yapan kişilerin ve çevredekilerin levhaya uyması gerekir.

Son dönemlerde önlem alınması gereken hususların önemsenmemesi büyük tehlikelere yol açmıştır. Bu tehlikelerin sonucunda sadece mal kaybı değil, aynı zamanda can kaybı da söz konusudur. Bulunduğunuz ortamdaki tehlikelerden sizin ve çevredekilerin korunmasını istiyorsanız bizimle iletişime geçerek iş güvenliği levhalarından gerekli olanları temin edebilirsiniz.

Emredici Levha Özellikleri

Mutlaka uyarı işaretleri hakkında araştırma yaparak ürün almalısınız. Tabeladaki uyarıların uzak mesafeden görülebilmesi ve olası bir tehlikenin yaşanmaması için ona göre hareket edilmesini sağlamalısınız. Uzak mesafedeki insanların göremeyeceği bir tabela kullanırsanız müdahale etmek için geç kalabilirsiniz. Bu sebeple kaliteli ve okunaklı iş güvenliği uyarı levhaları kullanmanız iyi olur.

Levhaların renklere göre anlamları vardır. Örnek verecek olursak mavi renk zorunluluk anlamındadır. Kırmızı renk levhalar ise tehlike yasak gibi durumlarda kullanılır. Eğer levhaların renklerine göre hangi anlamlara geldiğini bilirseniz bilinçli bir kullanım gerçekleştirirsiniz. Aksi takdirde ifade etmeniz gereken uyarıyı yanlış renk seçerek karşıya iletemeyebilirsiniz. Bu da iş güvenliğini olumsuz etkiler.

Emredici Levha Çeşitleri

Levhalar kullanım alanlarına göre çeşitlere ayrılır. Acil durumlarda kullanılan iş güvenliği levhaları yasaklayıcı, emredici, uyarıcı, yangın, acil çıkış ve genel maksatlı olmak üzere altı çeşide ayrılabilir. Eğer tehlikeli sonuçlara sebep olabilecek bir işle meşgulseniz yapılmaması gereken eylemleri ifade etmek için yasaklayıcı levhalar kullanmanız daha uygun olacaktır.

Emredici levhalar ise yasaklayıcı tabelaların tam tersi olarak düşünülebilir. Bu levhalar yapılması zorunlu eylemleri ifade eder. Yangın levhalarının amacı olası bir durumda söndürme malzemelerinin bulunabileceği yerleri gösterir. 

Acil çıkış levhalarının amacı gerekli durumlarda kaosa sebep olmaması açısından çıkılması gereken yeri işaret eder. Çevredeki insanları olası bir tehlikeye karşı uyarmak için uyarıcı levhalar kullanmalısınız. 

Emredici Levhaların Asılması İçin En Uygun Yer

Ne kadar basit gibi görünse de iş kazaları yaşanmaması adına levhaların asılması gereken yer yönetmelikler tarafından belirtilmiştir. Levhaların sayısı ve asılması gereken yer yapılan işin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Eğer can kaybı söz konusuysa daha çok levha kullanabilir ve görünmesi mümkün yerlere asabilirsiniz.

Ortamda tehlikeli bir cisim bulunuyorsa levhayı hemen o cismin yakınına yerleştirmeniz gerekir. Tabelaları konumlandırdığınız yerin göz mesafesine uygun olmasına dikkat edin. Karanlık bir otama koymamanız, levhaların aydınlık bir şekilde görülmesi açısından büyük bir önem taşır. Emredici levhalar hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Emredici Levha Fiyatları

İş sırasında herhangi bir kazanın yaşanmasını istemiyorsanız iş güvenliğinde renklerin anlamları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Yasaklamak amacıyla bir levha kullanıyorsanız kesinlikle kırmızı rengi tercih etmelisiniz. Çünkü kırmızı renk levhalar tehlikeli bir durumun yaşanmaması için yasaklayıcı anlam taşır. Kırmızı renk gibi daha birçok levha farklı anlamlara yönelik kullanılır.

Çevredekileri uyarmak istiyor ve bunun için uyarıcı levha kullanıyorsanız sarı renk uyarı işaretidir. Acil çıkış levhası alacaksanız yeşili kullanmanız amacınıza uygun bir tabela seçmenizi sağlar. Emredici levhalar mavidir. Çünkü mavi tabelalar zorunluluk anlamı taşır ve tehlikeli bir durumun yaşanmaması için yapılması zorunlu eylemleri ifade eder. Tabelaların anlamını bilmek bu açıdan önem taşır.

Emredici Levhalar İçin Bize Ulaşın

Emredici levha almadan önce dikkat edilmesi gereken birtakım unsurlar vardır. Öncelikle ürünün kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Dayanıklı bir iş güvenliği levhası temin etmezseniz amacınıza ulaşamayabilirsiniz. Ufak bir kaza sonucu bile levhanıza zarar gelebilir. Bu sebeple araştırma yaparak nerelerden kaliteli iş güvenliği levhası temin edebileceğinizi bulmalısınız.

Araştırma yapmanıza rağmen bu tarz bir yer bulamadıysanız bizim iş güvenliği tabelalarımıza göz atın. Firma olarak iş kazalarının ne kadar büyük sonuçlara sebep olabileceğinin farkındayız. Bu da levhalardaki işaretlerin kolay okunabildiği, tabelaların dayanıklı olduğu ve renkler konusunda bilgi sahibi olduğumuz anlamına geliyor. Levhalarımızdan yararlanmak için yapmanız gereken şey bize ulaşmaktır.

Etiketler: Altın Reklam
Eylül 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR