Kapı İsimliği Nedir?

Kapı İsimliği Nedir?

Çoğu zaman kapı isimlikleri karşımıza evlerde, okullarda, ofislerde, hastanelerde ve resmî kurum gibi yerlerde karşımıza çıkar. Kapı isimliği kullanılmasının sebebi insanların aradıkları yeri kolaylıkla bulması için yönlendirme yapmaktır. Firmalarda kapı isimliği kullanmak kurumsal kimlik oluşturmak adına önemli bir adım olarak görülebilir. Bulunduğunuz ortamda en az bir tane kapı isimliğine mutlaka rastlamışsınızdır.

Etrafımızda bu kadar fazla isimlik görmemizin sebebi hayatımızı kolaylaştıran bir ürün olmasıdır. Kapı isimliğinin kullanım alanına uygun bir tasarımla oluşturulması gerekir. Resmî kurumlarda kapı isimliklerinde mutlaka yön işaretleri göze çarpar. Çünkü burada amaç kurum içerisinde aranan yerlerin kolaylıkla bulunabilmesidir. Çoğu zaman evlerde bile isimliklere rastlarız.

Kapı İsimliği Nedir?

Yönünüzü rahatlıkla bulmak için metal kapı isimliği üzerinde yazanlara dikkat etmelisiniz. Böylece aradığınız yerin hangi tarafta olduğunu daha kolay bulabilirsiniz. İsimlikler görsel hafızanın gelişmesi ve gideceğini yönü hatırlamanız açısından da avantaj sağlar. Özellikle daha önce gitmediğiniz bir ortama girdiğinizde kapı isimliklerinin ne kadar önemli olduğunun farkına varacağınızdan eminiz.

Günümüzde gitmek istediği yeri görevlilere ya da çevredeki insanlara sormak isteyen kişi sayısı giderek azalıyor. Durum böyle olunca kapı isimliği kullanılması birçok kişiye fayda sağlar. Gideceğiniz yeri kendiniz bulabilir ve başkalarına sormak zorunda kalmazsınız. Aynı zamanda bir ofise, kuruma ya da markaya sahipseniz sizin de isimlik kullanmanız gerekecektir.

Kapı İsimliği Nerelerde Kullanılır?

Kapı isimliği genelde ev kapısı, ofis, hastane, devlet kurumları ve okul gibi mekânlarda kullanılır. Bulunan ortamdaki kişiler yönünü kolaylıkla bulabilsin diye bazılarında yönlendirme işaretleri de bulunur. Bu tarz isimlikler genelde devlet kurumlarında karşımıza çıkar. İlk defa gittiğiniz yerlerde kapı isimliği kullanılması işinizi kolaylaştırır ve yönünüzü bulabilmeniz açısından önem taşır.

Ev kapılarında bile çiftlerin isimlerini, soyadlarını ya da sembolik kelimelerini isimliklere yazdırdığını görüyoruz. Gerekli ekipmanlar bulunduğunda kapı isimliği oluşturmak oldukça basittir. Kullanım alanının bu kadar fazla yaygınlaşması kapı isimliği üreten firmaların da giderek artış göstermesini sağlamıştır. Böylece istediğiniz zaman kolaylıkla kapı isimliği yaptırabilir ve hediye bile edebilirsiniz.

Kapı İsimliği Çeşitleri

İstediğiniz zaman takıp çıkarabileceğiniz ve ofis kapısı için kullanabileceğiniz bir isimlik arıyorsanız doğal alüminyum kapı isimliklerinden kullanabilirsiniz. Gösterişli kapı isimliklerini seviyor ve otel, güzellik salonu gibi alanlarda kullanmak istiyorsanız pleksi isimlikler aradığınız türdendir. Oldukça basit kullanılabile bir isimlik arayışına girdiyseniz modüler yani değiştirilebilir kapı isimlikleri sizin için ideal olacaktır.

Son zamanlarda ahşaptan yapılan isimliklere rastlanılsa da çok fazla tercih edildiğini söyleyemeyiz. Çünkü ahşap kapı isimliği üzerine yazılan isimler kolay kolay çıkmaz. Bu durumda isimlikteki yazıların değiştirilmesi gerektiği zamanlarda zorluk çıkarır. En çok kullanılan kapı isimliğini merak ediyorsanız bombeli isimlik çeşidinin sıklıkla kullanıldığını söylememiz mümkündür. 

Kapı İsimliği Standartları

Kapı isimlikleri genelde alüminyumdan üretilir. Bu alüminyum çeşitleri paslanmaz, altın sarısı, eloksallı ya da parlak silver olarak dörde ayrılır. Çevrenizde kişiye özel kapı isimliklerinin genelde plastikten üretildiğini fark etmiş olabilirsiniz. Plastiğin kullanılmasının sebebi metal ve ahşap isimliklere kıyasla daha uygun fiyatlı olmasıdır. Fakat plastik kapı isimliklerinin çok daha kısa ömürlü olduğunu söyleyebiliriz.

Uzun ömürlü kullanım imkânından yararlanmak isteyen işletmeler alüminyum kapı isimliklerini tercih eder. Alüminyum kapı isimlikleri plastik olanlara göre daha dayanıklı bir malzemedir. Aynı zamanda alüminyum plastiğe kıyasla daha şık bir görünüme sahip olduğu için estetik duyguları da harekete geçirir. Bu da kapı isimliğinin müşterilerinizin ilgisini çekmesi anlamına geliyor.

Kapı İsimliği Fiyatları

Kendinize ya da bir başkasına hediye olarak kapı aksesuarı almak istiyor olabilirsiniz. Kapı aksesuarı kategorisinde en çok ilgi çeken ürünlerden biri isimliklerdir. Alışveriş yapmadan ya da ürün sipariş etmeden önce kapı isimlikleri hakkında birtakım araştırmalar yapmalısınız. Araştırma yapan birçok insan kapı isimlikleri fiyatına diğer kriterlerden daha çok önem veriyor.

Karar verme aşamasında kapı isimliklerinin fiyatları yardımcı bir unsur olsa da tek başına belirleyici değildir. Bu sebeple kapı isimliklerini okunabilirliği, kalitesi, kullanım ömrü ve dayanıklılığı gibi faktörler de araştırmanız gereken özellikler arasında yer alır. İlk defa ev hediyesi için kapı isimliği yaptıracaksanız firmamızla iletişime geçerek kurumunuza uygun isimliklere sahip olabilirsiniz.

Hastanede Kullanılan Kapı İsimlikleri

Kalabalık insan topluluğunun bulunduğu alanlardan biri olan hastaneler, kapı isimliklerinin en çok ihtiyaç duyulduğu bir mekândır. Özellikle acil vakalarda doktorun, cerrahın, hemşirenin ya da tedavi süreci için önem taşıyan herhangi bir personelin kolaylıkla bulunabilmesi kapı isimliklerine bağlıdır. Kapı isimliği kullanılmadığı zaman hastaya zamanında müdahale etmek zorlaşabilir.

Hastanelerde kullanılan kapı isimlikleri yemekhane, tahlil odası ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için de önemlidir. Kapı isimliğini hastaneniz için almak istiyorsanız dayanıklılığına ve okunabilir olmasına özen göstermelisiniz. Özel kapı isimliği yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçerek kısa sürede hastanenizin kapı isimliğini yaptırmanız mümkündür. Yapmanız gereken tek şey firmamıza ulaşmaktır.

Okulda Kullanılan Kapı İsimlikleri

Okula gittiğinizde öğretmenler odası, rehberlik ve tuvalet gibi alanlarda kapı isimliklerine mutlaka rastlamışsınızdır. Eğitim kurumları yetişkinlerin yanı sıra çocukların da bulunduğu bir alan olduğu için kapı isimliklerine daha çok önem verilir. Bu sayede aradığınız yeri okulunuzda kapı isimlikleri aracılığıyla bulabilir ve yön bulma konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Öğrencilerin sınıflarını bulamaması derse geç kalmalarına sebep olabilir. Bu durum öğretmenler, veliler ve diğer personeller için de söz konusudur. Herkes belirli bir amaçtan ötürü okulda yer alır. Okullarda kapı isimliği bulunmadığı müddetçe işler aksar ve hayat zorlaşır. Okulunuzda hayatı kolaylaştırmak adına kapı isimliği kullanmak istiyorsanız firmamızla irtibata geçerek hizmetlerimiz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Etiketler: Altın Reklam
Eylül 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR